TORSKEPLOMME MED SAVOYKÅL OG ERTEPURÈ

Torskeplomme med savoykål og ertepurè

Med savoykål og erter i kjøleskapet er det ikke vanskelig å forestille seg den perfekte råvaren til et perfekt og festlig måltid.

Det første jeg tenkte på var torsk.

I fiskebutikken fantes det enten torskeplomme eller lettsaltet torskefilèt. Jeg er i grunn ikke så glad i lettsaltet fisk, mener at fisk skal være fersk og dermed ble det fersk torskeplomme.

Ingredienser

1 savoykål

1 sjalottløk

ertebelger

1 gulrot

0,5 dl kremfløte

Finsnitt savoykålen og finhakk sjalottløk

Plukk ut ertene og kok belgere sammen med gulrot i lettsaltet vann.

Fjern gulroten etter ca 3-4 min og sett til side, kok belgere videre i ca 20 min eller mer.

Dersom man har små  hjelpere hjemme er jobben med å plukke erter garantert noe som egner seg mellom slagene lekser og aktiviteter.

Kjør ertbelgene med stavmikser eller blender og press ut saften gjennom en finhullet sil, sett purèen til side.

La ertene koke  i ca 3-4 min i lettsaltet vann.

Brun sjalottløk i panna og tilsett ertene, stek videre til ertene er passe møre. Smak av med salt og pepper.

Brun savoykålen i smør og smak av med salt og hvitpepper. Tilsett kremfløten og la koke inn. Bland til slutt inn finhakket gulrot og kok ytterligere et par minutter.

Stek fisken, dette er smak og behag, passer også fint med kokt eller dampet fisk.

Anrett savoykålblandingen på en tallerken, legg fisken på beddet og smør ut ertepure på toppen av fisken og pynt med erter og sjalottløk.

Smakelig måltid!

Hilsen

Annica

About these ads

Kategorier: Middag

Abonner

Abonner på vår RSS strøm og sosiale profiler for å få oppdateringer.

2 kommentarer den “TORSKEPLOMME MED SAVOYKÅL OG ERTEPURÈ”

  1. Lynette Evans
    januar 11, 2012 kl. 7:04 pm #

    Hei :) Bare lurer på en ting. Hva er torskeplomme? Er det vanlig torskefilet? Er fra Nord-Norge og har aldri hørt om det (kan være meg også!!)
    Det så forresten veldig godt ut!!

    Hilsen Lynette

    • januar 19, 2012 kl. 12:52 am #

      Hei Lynette, Takk! Beklager sent svar men her har det bare gått i ett i det siste:) Torskeplommen skal være selveste indrefileten på torsken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Følg med

Få nye innlegg levert til din innboks.

Bli med 203 andre følgere

%d bloggers like this: