SJOKOLADETRØFFEL

Sjokoladetrøffel

Jeg er en liten gottegris:) Klarer fint å styre unna snop, men sjokolade kan jeg ikke leve uten. Lager helst godsakene selv og prøver meg på så lite sukker som mulig. Her et eksperiment med tre lag, sjokoladekaramell, valnøtter og sjokoladekrem, nam!

Ingredienser

250 gr mørk sjokolade

2 dl kremfløte

75 gr smør

karamellkrem

1,5 dl kremfløte

6 ss kakaopulver

6 ss melis

1.Kok opp kremfløten og rør inn sjokolade og smør, kremen skal være tykk men flytende. Sett til side mens du koker karamellkremen.

2.Bland 1,5 dl kremfløte, kakaopulver og melis i en tykkbunnet kjele og kok opp, la det hele fosskoke i ca 5 min.

3.Finhakk valnøttene

Hell karamellkremen på en flat yte dekket med bakepapir.

Fordel de finhakkede nøttene.

Hell over sjokoladekremen.

Sett kjølig et par timer. Bruk en skje til å lage runde kuler. Rull kulene i kakopulver og sett kjølig.

Hilsen

Annica

About these ads

Stikkord: ,

Kategorier: Konfekt

Abonner

Abonner på vår RSS strøm og sosiale profiler for å få oppdateringer.

4 kommentarer den “SJOKOLADETRØFFEL”

  1. oktober 20, 2011 kl. 9:02 am #

    Ser helt nydelig ut, Annica! :-P

  2. ingupp
    oktober 20, 2011 kl. 8:22 pm #

    Takker så mye for oppskrift! Tenkte jeg skulle prøve å lage sjokoladetrøffel og myke karameller som jeg kan gi bort til jul!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Følg med

Få nye innlegg levert til din innboks.

Bli med 203 andre følgere

%d bloggers like this: