KARAMELLBALL

Hjemmelaget karamell med mørk sjokolade, dette kan man kalle ekte smågodis. Smågodis fordi de er bittesmå, ekte fordi de er hjemmelaget, mørk sjokolade fordi det er sunt, tre gode grunner til å nyte en liten karamellball.

Ingredienser

100 gr mørk sjokolade

1,5 dl brunt rørsukker

ca 50 gr smør i terninger

2 dl kremfløte

Crumble eller hakkede mandler

Varm rørsukker på middels varme i en tykkbunnet kjele, uten omrøring, rist kjelen underveis. Tilsett smør i terninger og rør om med en tresleiv. Varm opp kremefløten og tilsett under omrøring. La det hele småkoke i ca 20 min, sett kjølig.

Lag bittesmå kuler av karamellen som nå er myk men fast i konsistensen. Smelt sjokoladen i vannbad og dypp karamellkulene i sjokoladen.

Kulene rulles så i crumble eller hakket mandel, sett kjølig.

Hilsen Annica

About these ads

Stikkord: , , ,

Kategorier: Konfekt

Abonner

Abonner på vår RSS strøm og sosiale profiler for å få oppdateringer.

2 kommentarer den “KARAMELLBALL”

  1. desember 8, 2011 kl. 7:13 pm #

    Disse så kjempegode ut! Hvor mange baller får du ut av oppskriften? Og er crumble noe du kjøper eller lager selv? Har du i såfall en oppskrift?

    • desember 11, 2011 kl. 5:30 pm #

      Hei Lotta, Takk!

      Jeg tipper du får ihvertfall 40 karamellballer av en oppskrift. Crumbeloppskriften kan du finne hvis du søker på smøris i søkerfeltet på bloggen min, veldig god hjemmelaget.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Følg med

Få nye innlegg levert til din innboks.

Bli med 203 andre følgere

%d bloggers like this: