AUBERGINEGRATENG

Det er ikke så ofte aubergine står på menyen hjemme hos oss, vet ikke hvorfor men sånn er det bare blitt. Til middag igår klarte jeg å trylle frem en fyldig og smaksrik auberginegrateng som jeg serverte til T-bone. Aubergine er ganske mettende i seg selv så ris, pasta eller poteter i tillegg, er strengt tatt ikke nødvendig. Sammen med en enkel tomatsaus, frisk timian og noen osterester jeg fant i kjøleskapet, ble dette en gourmet opplevelse  på en helt vanlig hverdag.

Ingredienser

4 pers

2 t-bone stek

3 aubergine

5 plommetomater

ost revet

1/2 gul løk

2 fedd hvitløk

timian

salt og pepper

Grovhakk tomatene og legg i en sautepanne sammen med finsnittet løk, hvitløksfedd og timian. La det hele småkoke i ca 20 minutter. Smak av med salt og pepper.

Skjær auberginen i skiver og legg på et kjøkkenpapir, dryss over litt fint salt og la stå i ca 20 minutter. Stek dem deretter lett i en teflonpanne med olje.

Riv osten grovt.

Legg lagvis aubergineskiver, tomatsaus og ost. Avslutt med aubergine og ost. Sett inn i ovnen på ca 220 grader i ca 20-30 minutter.

Brun av kjøttet i en jernpanne og stek videre i oven på ca 175 grader til kjernetemperaturen måler ca 55 grader. La kjøttet hvile.

Hilsen Annica

About these ads

Stikkord: , , , , , ,

Kategorier: Kjøtt, Middag, Okse Kalv, Vegetar mat

Abonner

Abonner på vår RSS strøm og sosiale profiler for å få oppdateringer.

4 kommentarer den “AUBERGINEGRATENG”

  1. juni 5, 2012 kl. 10:49 pm #

    Det er jo ikke vanlig å finne T bone her hjemme…

    • juni 22, 2012 kl. 10:42 pm #

      Du må bare besøke Bondens marked og følge med. Ellers har Strøm Larsen på Torshov…:)
      Klem A

  2. juni 5, 2012 kl. 10:49 pm #

    men vi har faktisk to stk i fryseren, så dette skal jeg prøve..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Følg med

Få nye innlegg levert til din innboks.

Bli med 203 andre følgere

%d bloggers like this: