Ovnsgratinert bulgur med yoghurt, spisskål, kylling og tomatssaus med kumin

DSC_0350

Nesten for god til å være sunn:) Det er ganske sikkert at hver eneste ingrediens i denne gratengformen inneholder en god del vitaminer og mineraler som kroppen trenger påfyll av hver dag. Til og med gratenglokket som her består av yoghurt blandet med egg og parmesan er et sunnere alternativ til den tradisjonelle med bechamel. Men, det er først og fremst smaken jeg vil fremheve her, og hvis du gidder å gjøre noen små delmomenter før du setter den inn i ovenen i ca 30 minutter, så har du et fantastiskt måltid som garantert gir mersmak og undring. God fredag allesammen!

DSC_0216

Ingredienser

6 pers

2 kyllingbryst

3 dl bulgur

1 spisskål

1 rød paprika

1 gul løk

1 neve ferskrevet parmesan

Tomatsaus

3 bokstomater

2 fedd hvitløk

1 neve bladpersille

2 tsk spisskumin

Topping

5 dl yoghurt naturel

2 egg

1 neve ferskrevet parmesan

salt og sortpepper

1 tsk kumin

DSC_0218

Finhakk løk og paprika, fres av i olivenolje. Tilsett tomatene, presset hvitløk, grovhakket persille og salt og pepper. La det hele koke sammen, minimun 20 minutter.

Kok bulgurgryna i lettsaltet vann etter anvisningen på pakken, ca 10 minutter. Sett til side.

DSC_0221

Snitt spisskålen og skyll i kaldt vann. Del i grove biter.

DSC_0223

La dem koke i lettsaltet vann i ca 1-2 min. Slå av vannet og spyl kålen i kaldt vann. Sett til side.

DSC_0224

Skjær kyllingbrystene i strimler, tilsett salt og pepper og fres av i en panne.

DSC_0232

Bland sammen bulggurgyn, spisskål og kyllingstrimler.

DSC_0235

Dryss olivenolje i bunn på en ildfast form, legg et tynt lag med tomatsaus.

DSC_0242

Fordel bulgur og kyllingblandingen jevnt over tomatene.

DSC_0245

Legg resten av tomatene på toppen og dryss over parmesan.

DSC_0247

Rør ihop yoghurt, egg og spisskumin.

DSC_0251

Hell over tomatene, dekk til så jevnt som mulig.

Stekes på 170-180 grader i ca 30 minutter.

DSC_0350

Hilsen Annica

About these ads

Stikkord:

Kategorier: Kylling, Middag

Abonner

Abonner på vår RSS strøm og sosiale profiler for å få oppdateringer.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Følg med

Få nye innlegg levert til din innboks.

Bli med 203 andre følgere

%d bloggers like this: