Semlor med mandelmasse og varm melk

Semla

Lillemann på 12 år svingte seg på kjøkkenet idag og lagde dobbel porsjon fastelavensboller. Bollene ble kjempegode, oppskriften fant han på dinmat.no. Selv synes jeg de smaker best på svenskt vis, det vil si med mandelmasse og varm melk. Mandelmasse som består av sukker og mandler lager du enkelt selv. Fastelavensboller heter semlor på svensk:)

mandler og sukker

Ingredienser

10 boller

100 gr smør

3,5 dl melk

50 gr gjær

1 dl sukker

1 klype salt

1 ts kardemomme

1 l hvetemel

Mandelmasse

100gr mandler skåldede

100 gr sukker

mandelmasse

Bland sukker og mandler i en blender, eller med stavmikser til du har en glatt og jevn masse.

bolle

Oppskriften og fremgangsmåten på bollene er hentet fra dinmat.no.

Smelt smøret i en kjele, og hell melken oppi. La melkeblandingen bli fingervarm, (ikke mer enn 35 grader).

Smuldre gjæren i en bolle, og bland den med litt av melkeblandingen.

Hell i resten av væsken sammen med sukker, salt og krydder.

Ha i hvetemelet, og kna deigen til den blir blank og smidig.

La den heve til dobbelt størrelse.

Sett stekeovnen på 200 grader.

Ha deigen over på en melet overflate, del den i 10 like store emner og trill boller.

Bollene etterheves straks på et lunt sted.

Stekes midt i ovnen i ca. 7 – 15 minutter.

mandelmasse i bolle

Lag et hullrom i midten og dytt ned litt mandelmasse, den kan også blandes med litt krremfløte.

kremfløte

Legg over ønskelig mengde med kremfløte.

semla med lokk

Legg på lokket.

melis

Dryss over med melis. Varm melken og server herligheten:)

Semla

Hilsen Annica

About these ads

Stikkord: , , ,

Kategorier: Ukategorisert

Abonner

Abonner på vår RSS strøm og sosiale profiler for å få oppdateringer.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Følg med

Få nye innlegg levert til din innboks.

Bli med 203 andre følgere

%d bloggers like this: