Kremet sjampinjongsuppe med timian og vårløk

Sjampijongsuppe4

Selv om det er vinterferie skal det gå raskt i svingene:) Her en aldeles nydelig variant av «feel good with fast food». Sopp først stekt i smør, deretter dampet i kremfløte, så blandet med kraft og løk. Nesten alt kjøres i en blender til kremet konsistens. Helt til slutt litt creme fraiche, timian og våløk. Et stykke brød og du får et fullkomment måltid.

Ingredienser

Ingredienser

6 pers

1,5 l kyllingkraft

700 gr sjampinjong

1 gul løk

1 knippe vårløk

2 ss soyasaus

1 dl kremfløte

5 ss creme fraiche

timianblader

salt og sortpepper

sopp og hvitløk

Stek av soppen i smør, tilsett kremfløte og hvitløk, samt salt og pepper. La det hele koke inn. Finsnitt løken og la den surre i smør i en kjele som til slutt rommer hele suppen. Tilsett kraften og kok opp.

sopp

Legg noe sopp til side før du heller resten over i kraften, kok opp og la det hele sjude i ca 5 minutter. Kjør alt i en blender, hell tilbake i kjelen og hold på varmen. Bland inn rømme og tilsett deretter timianblader samt ytterligere sortpepper hvis nødvendig.

Sjampijongsuppe4

Hilsen Annica

About these ads

Stikkord:

Kategorier: Suppe

Abonner

Abonner på vår RSS strøm og sosiale profiler for å få oppdateringer.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Følg med

Få nye innlegg levert til din innboks.

Bli med 203 andre følgere

%d bloggers like this: