DRINK

Mayfair’s Delight

Frisk sommerdrink med bubbles og agurk. Denne fikk jeg servert på Conought bar i London da jeg var der for vel en måned siden. Ser for meg at agurkdrinks kan bli noe å teste ut på varme sommerdager. Den lette agurksmaken får sitt fulle potensiale sammen med litt søtlig sirup, og med bubbles på toppen blir den nok sommerens hit.

Ingredienser

1 dl sjampagne

45 ml VSOP Cognac

1 bit ingefær

1 skive agurk

25 ml ferskpresset sitronsaft

20 ml agave syrup

Mos ingefær og agurk i et mikserglass. Tilsett cognac, agave syrup og ferkspresset sitronsaft. Rist og sil saften to ganger over i et glass med is. Fyll på sjamapagne og garnere med agurk.

Hilsen

Annica

—————————————————————————————————————-

Connaught Bar

Coonaught Bar i Mayfair London er et spennende sted å ta turen innom for en drink før maten.

Her har jeg fått servert en annerledes Bloody Mary, en drink som vanligvis kan være både mektig og mettende. Den blir omtalt i menyen som en klassiker med en moderne vri. Tomatsaft frisk i smak og lett i konsistens. Selleristangen er blitt byttet ut med selleriluft og setter absolutt en ekstra piff over det hele.

Bloody Mary

50 ml Ketel One Vodka

100 ml Tomatsaft

1 dash tabasco

salt og pepper

Worcestershire saus

10 ml sitronsaft

Hilsen

Annica

—————————————————————————————————————-

Kaffefuglen

Et sted man bare må stikke innom, om ikke for drinkene, så for det kule møblemanget.

Du kan nemlig kjøpe stolen du velger å sitte på, bildet på veggen som fanger ditt blikk, bordet du varsomt plaserer drinken på, eller sofaen der alle forelskede par sitter tett intill hverandre. Vi snakker om hel ved, i originalmodeller fra 60-og 70 tallet.

I tillegg serverer de gode drinker.

Her en Manhattan a la Kaffefuglen

Adrressen er Universitetsgaten i Oslo

——————————————————————————————–

BLOOD AND SAND

Hyggelig avkobling mellom juleinnkjøp og middag med en drink på Bar Boca i Oslo.

2 cl Scoth Whiskey

3 cl ferskpresset appelsinsaft

2 cl Kirsebær likør

2 cl Sweet Vermouth

Fyll en drink shaker med is og hell bland alle ingrediensene sammen med isen i beholderen.

Kjøl ned et cocktailglass.

Rist shakeren i ca 10 sekunder kraftig, sil av is og hell blandingen over i coktailglasset, pynt med appelsinskall helt til slutt.

Skål!

—————————————————————————————————————————————-

DON DRAPERs FAVORITT

OLD FASHIONED

2 cl Bourbon Whiskey

2 dashes Angostura Bitter

litt vann
1 msk sukker
1 maraschino cherry
1 appelsinskall
Blande sukker, vann og angostura bitter i old- fashioned glass.
Putt opp i en kirsebær og et appelsinskall.
Mose alt sammen og fyll på med bourbon, fyll på med is og rør om.

————————————————————————————————————————————————————

Cocktails NY

BAR89

NY

Fine lokaler og interessant toalett!

Toalettdørene er nemlig gjennomsiktige fra utsiden.

Må man gå på do så må man.

Litt motvillig, men idet man går inn på toalettet og setter haspen på forandrer døren uttykk og det er ikke lenger innsyn fra utsiden. Den som sitter på innsiden derimot, har full oversikt.

Skummelt, men det får man tåle!

Cosmopolitan

BAR89 kan skryte over Cosmopolitan, men ikke så veldig mye mer.

Flere spennende steder er å finne på cocktaifronten i NY:

PDT

enter

Absolutt et bra sted

Please Don’t Tell har forankret sin forretningside i alkoholforbudet på 20-tallet i USA og tatt svingene helt ut. Stedet er skjult bak en vegg, slik det faktisk var den gang. Det eneste kjennetegnet på cocktailbaren PDT er en telefonkiosk i en pølsebod, som for øvrig viste seg å være en meget bra pølsebod med hjemmelagde pølser. Pølsene kan bestilles i baren og blir levert gjennom en luke i veggen. Det var ikke helt enkelt å få plass i baren. Dersom man skal slippe inn må man møte opp litt før klokken seks, ringe fra den oransje telefonen for så å få beskjed om å vente litt. Den som kommer ti minutter over seks må vente 1-2 timer på å få komme inn.

Absolutt verdt litt venting for en cocktail før middag.

www.pdtnyc.com

MOMA

Museum of Modern Art

Herlig atmosfære, mye folk, sentral beliggenhet.

Surfsider

Hilsen Annica

——————————————————————————————————–

WHITE LADY

En fristende frisk klassiker

4 cl Gin

2 cl Cointreau

1 cl ferskpresset sitronssaft

Shakes og serveres i cocktailglass

———————————————————————————-

EUREKA

BAR BOCA

2 cl Sloe Gin

2 cl Calvados

1 tsk Sherry Brandy

1 tsk sitronsaft

Crushed is

Riste godt og server i coctailglass

Frisk drink, perfekt at servere før maten

——————————————————————————————————

Fersken med Cava

Fersken og Cava hører sammen

Jeg var i utgangspunktet litt usikker på hvordan jeg skulle gå frem her, både i forhold til sukkermengde og konsistens.

Frukt har jo en del sukker i seg selv, og ferskensaft av ren moden fersken lar seg ikke like lett presse som en saftig appelsin.

Bestemte meg for å mose ferskenbitene i Kitchen Aid mikser og deretter presse massen gjennom en finhullet sil slik at saft og fibrer skiller lag.

Saften ble litt tykkere  i konsistensen enn jeg hadde tenkt meg, men så lenge det er ferske råvarer er det spennende å utforske, og jeg gir ikke opp så lett.

Dersom jeg hadde hatt mer tid ville jeg nok konsentret smaken ved å koke ned pureen sammen med sukkerlake samt silt av all form for fruktkjøtt.

Men når det er sagt, så ble det uansett utrolig godt ved å fylle sjampagneglasset halvfullt med ferskenpure, uten noe som helst sukker eller tilsetningsstoffer og deretter fylle på med Cava.

Vurderte å legge litt sukker i bunn, men fant fort ut at det ville bli overflødig med rene smaker i skjønn forening….

Sensommerdrink med Fersken og Cava

Skål!

Hilsen

Annica

—————————————————————————————————————————————-

RUBY DAIQUIRI

Ruby Cocktailbar

København

En fruktig Ruby Daiqiri smaker ikke helt feil en het sommerdag

Ruby Daiquiri består av:

Hjemmelaget rabarbra syltetøy, ristes med hjemmelaget vanillie sirup,

tilsett ferskpresset sitronsaft og angostura

og

fem år gammel rum

Fruity

Sommerhilsen

Annica

——————————————————————————————————

ROCK’N RYE

WITH

GINGER

Bar Boca

Dristig drink

som river lett i halsen

4 cl Whiskey

Blended skotsk, bourbon eller rugwhiskey

Ingefær øl

Sitron

Bruk en potetskreller til å lage en spiral av sitronskallet, legg spiralen fint i glasset og putt isbiter i midten.

Tilsett whiskey og til slutt ingefærøl

Hilsen

Annica

—————————————————————————————————————————————————————-

PINA DE BOCA

Pinapple infused Rhum

Maraschino

Lime juice

Syrup

Frisk drink!

Skål!

Hilsen

Annica

——————————————————————————————————————————————————————–

Bar Boca

La Granita

Frisk og leskende sommer drink

4 cl hvit rum

Vannmelon

Sitronsaft

Sukkersirup

Isbiter

Hilsen

Annica

——————————————————————————————————————————————————————–

Bourbon Sidecar for Two

The New york Times


Bourbon (a sweeter style like Maker’s Mark is ideal)
Cointreau (other triple secs are not as good but will do in a pinch)
1 Juicy Lemon (or 1 Meyer lemon)
Ice
Large cocktail shaker with strainer
2 Martini glasses

Here’s what you do:

Fill the shaker halfway with ice. Add four shots of bourbon, two shots of Cointreau and the juice of one lemon.

If you want to be exact about it, the lemon juice should equal the two shots of Cointreau. Shake it up, and don’t stint on the shaking.

I count to 100 as I shake, though I tend to count fast because that shaker gets cold! Sometimes wrapping it in a dish towel helps.

Strain into the two glasses and serve immediately.

By ERIC ASIMOV

The New York Times

Skål mine venner!

Hilsen

Annica

——————————————————————————————————————————————————————–

OH GOSH!

Min gode venn Rolf er en mester til å lage drinker.

Jeg smakte Oh Gosh som «The master himself» mikset til meg en fredag ettermiddag.

Og jeg kan love dere,

den var virkeligen OH (my) GOSH!

3cl lys rom
1,5 cl cointreau
en skvett Gran Marnier(mitt valg)
Friskpreset saft fra en lime
1 stripe sitronskrell

Ristes med is. Jeg foretrekker og anbefaler Boston shaker.

Serveres i frosne, klassiske 11cl glass. Bruk sil.

Jeg vil kalle den rå men sensuell

Takk Rolf!

Hilsen

Annica

Én kommentar den “DRINK”

  1. Rolf
    juni 12, 2010 kl. 10:27 am #

    Prøv en «Oh Gosh»

    3cl lys rom
    1,5 cl cointreau
    en skvett Gran Marnier(mitt valg)
    Friskpreset saft fra en lime
    1 stripe sitronskrell….

    Ristes med is. Jeg foretrekker og anbefaler Boston shaker.
    Serveres i frosne, klassiske 11cl glass. Bruk sil.

    God fornøyelse.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Følg med

Få nye innlegg levert til din innboks.

Bli med 203 andre følgere

%d bloggers like this: