QUICHE MED GROV BUNN, GRØNNSAKER OG KREMOST

Barna er lei den tradisjonelle matpakken med brødskive og pålegg, så jeg prøver av og til å gi dem noe annet i sekken. De er blitt så store nå at de sitter ikke lenger sammen i klasserommet og spiser. Lunsjen tar  de i storefri og lærerne forventer at de tar ansvar for næringsvett selv. Desverre hender det at maten blir bortprioritert til fordel for ballspill og andre morsomme ting. De har rett og slett ikke tid til å spise, sier de når jeg spør hvorfor  matpakken ligger igjen i sekken etter en skoledag. Igår kveld tok jeg en rydderunde i grønnsaksskoffen og fant en god del som kunne brukes til litt av hvert. Jeg slengde sammen en quiche  med grov bunn, tenkte at det kunne være lurt slik at tarmene får jobbe litt ekstra. Litt salat til, så blir dette kvalitetslunsj for ungdommer som vokser så det knaker. I tillegg så gir den garantert en spennende smaksopplevelse i en ellers så hektisk skolehverdag!

Ingredienser

1 bunt asparges

ca 15 små cherrytomater

3 stangselleri

1 fenikkel

1 neve dill

1 neve gressløk

Quiche bunn

ca 225 gr smør

1 dl hvetemel

2 dl grovt mel

1 ss vann

Fyll

4 egg

1 dl kremfløte

ca 200 gr kremost

salt og pepper

ev kajennpepper

Bland sammen mel og smør, bruk hendene og tilsett vann etterhvert. Trykk ut deigen i en paiform og forstek i ovnen på ca 180 grader i ca 20 min. Prikk bunnen ved hjelp av en gaffel.

Skjær fenikkel og selleri i tynne skiver. Skrell aspargesen og skjær i små biter. Varm en sauteepanne og damp grønnsakene i litt olje og hvitvin. Smak av med salt og pepper.

Finhakk urtene og bland med grønnsakene. Pisk sammen egg og fløte, rør inn osten til den har løsnet seg i det andre. Smak av med salt og pepper

Legg grønnsakene over i terteformen.

Hell over eggblandingen.

Del tomatene i to og dytt ned i fyllet.

Stekes i ca 180 gr i ca 20 minutter.

Hilsen Annica

Stikkord: , ,

Kategorier: Vegetar mat

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: