Det skal ikke så veldig mye til for å få litt luksus i hverdagen. Her fritert torsk og en enkel asiatisk salat med mango og tomat som hovedingredienser. Godt blandet med både bønnespirer og agurk i tillegg til en frisk og klar chilidressing. På toppen av det hele smaker det også godt med en hjemmelaget tomataioli.
Ingredienser
6 pers
ca 1,2 kg fersk torsk (i biter)
2 store mango
1 agurk
1 pkt bønnespirer
10 cherrytomater (el plommetomater)
Frityr
tørket brød raspet (el griljermel)
egg
mel
Sukkerlake med chili
2 dl vann
0,5 dl sukker
1 tørket chili (knust)
Tomat aioli
1 eggeplomme
1 fedd hvitløk
1 tsk sennep
1 tsk tomatpure
salt og pepper
olje (neutral i smak, feks jordnøttolje)
Begynn med å strimle agurken, legg den over i en sil og dryss over fint salt. La det hele stå.
Skjær mangoen i små biter.
Del tomatene i like små biter, hvis cherrytomater så deler du dem i to.
Skjær vårløken i strimler.
Bland grønnsakene med avkjølet sukkerlake og sesamfrø. La det hele stå og vend grønnskene underveis i dressingen.
Sukkerlaken lager du ved å koke sammen sukker, vann og tørket chili. La det koke til du får en sirupaktig konsistens.
Tomataiolien lager du på samme måte som du lager hjemmelaget maiones. Den eneste forskjellen er at du tilsetter litt tomatpure i tillegg til sennep. Pisk sennep, tomatpure og egg til lett og luftig før du begynner å piske inn olje. Tilsett oljen dråpevis i starten.
Krydre fisken med salt og hvitpepper. Vend først i mel, så i pisket egg og deretter i brødrasp eller griljermel. Stek bitene i olje på middels varme til gjennomstekt.
Legg igjen en kommentar