KYLLING I CURRY MED YOGHURT OG MYNTE

Kylling i Curry

med

Yoghurt

&

Mynte

En spennende rett som er enkel å lage.

Barnas favoritt i hverdagen.

Spesielt er det en glede at lage denne retten på ferie i Spania,

Økologisk kylling fra matmarkedet i Marbella smaker så det suser..

Ingredienser

1 kylling deles i 6-8 biter

6 plommetomater (eller bokstomater)

1 gul løk

4-5 dl youghurt naturel

Currypasta

Mariner kyllingen i yoghurt, currypasta og mynteblader

Currypasta:

2-3 msk malt curry

1 msk paprika

1 msk honning

salt

1 tsk revet ingefærrot

1-2 msk soyasaus

ca 2 msk vegetabilisk olje

Bland alle ingredienser godt sammen til passe «paste» konsistens

Currypasta er lett tilgjengelig og kan kjøpes ferdig, men smaker så mye bedre uten alle tilsetnings E’er

Tilsett ca 1-2 dl yoghurt og ca 12 myntebalder finhakket, og bland sammen med kyllingen og currypastaen til en marinade

Kyllingen kan med fordel stå over natten i marinade, men min 1 tim

Tomatene skålles i kokende vann, fjern skinn, del i fire biter og fjern innmat

Denne delen kan erstattes med bokstomater

Små hjelpere skal tidlig krøkes med skarp kniv

Skummelt, men går som regel bra

Finsnitt løken

Bryn kylling og løk, tilsett tomatene og ytterligere ca 1-2 dl yoghurt, la koke i ca 20 min

Servere med ris, gjerne blandet med litt nøtter og mynte samt sitronsaft

Finhakk nøttene og myntebladene

Bruk grønnsaker etter smak og behag, eller det du måtte ha i kjøleskapet akkurat der og da

Nam!

Smaklig måltid

Hilsen

Annica

Stikkord: , ,

Kategorier: Kjøtt, Kylling, Middag

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar