Kylling i Curry
med
Yoghurt
&
Mynte
En spennende rett som er enkel å lage.
Barnas favoritt i hverdagen.
Spesielt er det en glede at lage denne retten på ferie i Spania,
Økologisk kylling fra matmarkedet i Marbella smaker så det suser..
Ingredienser
1 kylling deles i 6-8 biter
6 plommetomater (eller bokstomater)
1 gul løk
4-5 dl youghurt naturel
Currypasta
Mariner kyllingen i yoghurt, currypasta og mynteblader
Currypasta:
2-3 msk malt curry
1 msk paprika
1 msk honning
salt
1 tsk revet ingefærrot
1-2 msk soyasaus
ca 2 msk vegetabilisk olje
Bland alle ingredienser godt sammen til passe «paste» konsistens
Currypasta er lett tilgjengelig og kan kjøpes ferdig, men smaker så mye bedre uten alle tilsetnings E’er
Tilsett ca 1-2 dl yoghurt og ca 12 myntebalder finhakket, og bland sammen med kyllingen og currypastaen til en marinade
Kyllingen kan med fordel stå over natten i marinade, men min 1 tim
Tomatene skålles i kokende vann, fjern skinn, del i fire biter og fjern innmat
Denne delen kan erstattes med bokstomater
Små hjelpere skal tidlig krøkes med skarp kniv
Skummelt, men går som regel bra
Finsnitt løken
Bryn kylling og løk, tilsett tomatene og ytterligere ca 1-2 dl yoghurt, la koke i ca 20 min
Servere med ris, gjerne blandet med litt nøtter og mynte samt sitronsaft
Finhakk nøttene og myntebladene
Bruk grønnsaker etter smak og behag, eller det du måtte ha i kjøleskapet akkurat der og da
Nam!
Smaklig måltid
Hilsen
Annica
Legg igjen en kommentar