OVNSBAKT BROCCOLI MED ANSJOS

Ovnsbakt Broccoli med Ansjos

Broccoli full av C vitaminer og antioksidanter, med kremfløte og en god del B vitaminer får du skikkelig kost for hele kroppen. Hvis du følger oppskriften nedenfor får du også fin fine smaker med infusert ansjos og hvitløk, spennende vri på broccoli i form. Kremfløten kan byttes ut mot matfløte for den som synes at fettinnholdet blir i det meste laget. Spises som en egen rett eller som et tilbehør. Velbekomme!

Ingredienser

2 hoder broccoli

5 dl kremfløte

1 dl melk

3-4 ansjosfileter

1 hode hvitløk

2 laubærblader

1 kvist timian

2 dl revet parmesan

2 egg

salt og pepper

Del broccolien i passe store biter, kok ca 1 min i lettsaltet vann. Slå av vannet og kjøl av.

Finhakk ansjosfiletene

Bland melk, kremfløte, ett hvitløkshode delt på to og laubærblader i en tykkbunnet kjele. La det hele småkoke på svak temperatur under lokk i ca 30 min. Fjern hvitløk og laubærblader, kjøl av.

Pisk sammen eggene og rør inn i den avkjølte kremblandingen.

Tilsett ca 1 1/2 dl ost.

Legg broccolien i en ildfast form og slå over kremblandingen.

Sett formen inn i ovnen på ca 200-220 grader i ca 20 min. Dryss over resten av osten når det gjenstår ca 5 min og sett ovnen på grillmodus. Stek til gratengen har en gylden og fin farge.

Hilsen

Annica

Stikkord: , , , ,

Kategorier: Ukategorisert

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar