Ovnsbakt Broccoli med Ansjos
Broccoli full av C vitaminer og antioksidanter, med kremfløte og en god del B vitaminer får du skikkelig kost for hele kroppen. Hvis du følger oppskriften nedenfor får du også fin fine smaker med infusert ansjos og hvitløk, spennende vri på broccoli i form. Kremfløten kan byttes ut mot matfløte for den som synes at fettinnholdet blir i det meste laget. Spises som en egen rett eller som et tilbehør. Velbekomme!
Ingredienser
2 hoder broccoli
5 dl kremfløte
1 dl melk
3-4 ansjosfileter
1 hode hvitløk
2 laubærblader
1 kvist timian
2 dl revet parmesan
2 egg
salt og pepper
Del broccolien i passe store biter, kok ca 1 min i lettsaltet vann. Slå av vannet og kjøl av.
Finhakk ansjosfiletene
Bland melk, kremfløte, ett hvitløkshode delt på to og laubærblader i en tykkbunnet kjele. La det hele småkoke på svak temperatur under lokk i ca 30 min. Fjern hvitløk og laubærblader, kjøl av.
Pisk sammen eggene og rør inn i den avkjølte kremblandingen.
Tilsett ca 1 1/2 dl ost.
Legg broccolien i en ildfast form og slå over kremblandingen.
Sett formen inn i ovnen på ca 200-220 grader i ca 20 min. Dryss over resten av osten når det gjenstår ca 5 min og sett ovnen på grillmodus. Stek til gratengen har en gylden og fin farge.
Hilsen
Annica
Legg igjen en kommentar